RIZVANİ, DAVER
DER, DIE, DAS
23 Mart 1965, İstanbul
Alman Lisesi öğrenim yıllarınız:
1976-1984
Alman Lisesi sonrası eğitiminiz:
Boğazi?çi? Üni?versitesi Ekonomi? Bölümü
Mesleğiniz:
Ekonomist
Halen çalıştığınız yer / Bulunduğunuz pozisyon:
Kendi İşletmesi / Yönetici
Yabancı diliniz:
Almanca, İngilizce
Eşinizin adı:
Bilge
Eşinizin mesleği:
Ev Hanımı
Çocuklarınızın isimleri:
Selim, Cem
E-posta adresiniz:
daverrizvani@birlikturk.com.tr
RIZVANİ, DAVER Cevaplıyor
Öğrenci seçme sınavı ile girdim, sınav günü çok heyecanlıydım. Sınavı geçmiş olmam, benim için mucizevi ve unutamayacağım bir hatıra olmuştu.
Orta seviye.
En sevdiğim; İngilizce, en sevmediğim; fizik
Hr. Schaefer (Almanca)
Spor
Eralp Tuna
Bağımsız bir şekilde, iş hayatında aktif ve üretken olmak.
İmkanlar, her anlamda çok daha kısıtlıydı, okulun şimdiki eğitim düzeyini, yakinen bilemiyorum, ancak bizim dönemde Alman Lisesi Türkiye'nin en iyi ilk 3 lisesinden biriydi ve orada okumak bir ayrıcalıktı.
Tarabya'da, konsolosluğa ait yerleşkede, 19 Mayıs'ta yapılan etkinlik ve bahar aylarında, sınıfça adalara yaptığımız geziler.
Sosyal ilişkiler konusunda daha aktif olmaya gayret ederdim. Bu konu, Alman Lisesi'nde kendi gayretiniz olmadan yol alamayacağınız bir unsurdu o zaman.
Bir yıl, Viyana işletme üniversitesinde okuduktan sonra, 1989'da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdim.
Disiplinli olmak, sistematik düşünmek, hayatı ve insanları ciddiye almak.
Alman Lisesi'ni ayıran özelliklerin başında, sistematik kurgunun düzgün işletilmesi gelir bence, herhangi bir Alman ürününü satın aldığınızda, hiçbir sorunla karşılaşmadan yıllarca kullanacağınıza nasıl güveniyorsanız, Alman Lisesi'ne başlayan bir öğrencinin de kurallara uyduğu süre zarfında, kalıptan çıkmış bir ürün mükemmelliğinde eğitilmiş ve bilgiyle yüklenmiş olacağından şüpheniz olmasın.
Yapmadım.
Alman Liselilik ruhunun olduğunu pek düşünmüyorum. Bence, okulumuzun en zayıf yönü, insan ilişkilerine ve sosyalleşmeye gereken önemin (en azından bizim dönemimizde) verilmiyor olmasıydı diyebilirim. Bu konuda neler yapılabilinir sorusunun cevabı, psikoloji ve sosyoloji uzmanlarının alanına girer sanıyorum.
Sorunuza şöyle cevap vereyim; gözlemlerim bana başarılı olmak için çalışmanın yanı sıra, vizyoner olmanın, disiplinli, dürüst ve azimli olmanın şart olduğunu öğretti.
Alman Lisesi'nde iyi bir eğitim aldıktan sonra yapmaktan zevk alacakları mesleğin ne olduğuna inanıyorlarsa onu okusunlar. Tabiri caizse, mahalle baskısı ile meslek seçimi yapmasınlar. Sektörel olarak benim öngörüm bilişim, yenilenebilir enerji, biyoteknoloji, tarım-gıda ve teknoloji ile ilgili konularda kendilerini yetiştirmeleri, iş bulma konusunda rekabetçi olmalarına yardımcı olacaktır kanısındayım.